Свет

ПРИМИРЈЕ? Зеленски на руском језику напоменуо једну ствар!

Председник Украјине Володимир Зеленски огласио се поводом данашње одлуке руског председника Владимира Путина да се уведе прекид ватре дуж целе линије фронта у Украјини од 12 часова 6. јануара до 24 сата 7. јануара.

Председник Украјине изјавио је данас да је Русија тражила примирје као параван за довођење још људи и опреме у источни регион Донбаса у покушају да зауставе напредовање украјинских трупа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зеленски је у редовном ноћном видео обраћању рекао да Руси сада желе да искористе Божић као покриће којим би бар накратко зауставили напредовање украјинских снага у Донбасу и распоредили муницију и трупе ближе украјинским положајима.

Зеленски је говорио на руском, а не на украјинском поручивши да Руси примирјем неће добити ништа осим нових губитака.

Зеленски је напоменуо да ће рат бити завршен кад руски војници напусте Украјину или кад их украјински војници избаце, пренео је Ројтерс.

Прес-служба Кремља саопштила је данас да је руски председник Владимир Путин наложио да се уведе прекид ватре дуж целе линије борбеног дејства у зони специјалне војне операције од 6. јануара у 12.00 сати до 7. јануара у 24.00 сата због обележавања Божића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Танјуг