Свет

ПРОЦУРИЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: На истоку праве нови НАТО пакт?

Фото: Јутјуб

САД, под изговором да јачају савезничке односе са Јапаном и Јужном Корејом, формирају „азијску верзију НАТО-а“, саопштио је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун

„Промовисањем тростране сарадње са Јапаном и Јужном Корејом, под изговором ‘јачања алијансе’, (САД) улазе у процес стварања новог војног блока – ‘азијске верзије НАТО-а'“, наводи се у извештају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер земље је приметио да су „САД и непријатељске снаге“ задобиле „озбиљан ударац“ јачањем војних способности Пјонгјанга и да сада „дрхте од страха и стрепње“.

У овој ситуацији, приметио је Ким Џонг Ун, земља треба да уложи двоструко више напора да ојача своје војне способности. Он је истакао да је примарни задатак нуклеарних оружаних снага „одвраћање од рата и заштита мира и стабилности“, али ако то не успе, Пјонгјанг је спреман да „изврши још једну мисију која неће бити одбрамбеног характера“.

С тим у вези, постављен је задатак да се направи нова интерконтинентална балистичка ракета која би омогућила да се у случају напада одмах одговори нуклеарним ударом.

Извор: sputnikportal.rs