Регион

ПРОЦУРИЛИ СВИ ДЕТАЉИ! ХУЛИГАНИ СУ НАМАМИЛИ СРБЕ У ЗАМКУ: „Показали смо им зубе, одбранили смо заставу“

У сарајевском насељу Илиџа, где се одржава регионални дечји турнир у фудбалу, данас је дошло до напада на Београђане у хотелу „Хилс“ у коме су смештени. Група навијача са фантомкама упала је у хотел и одмах напала мушкарца који је код себе имао заставу ФК Звездара, учесника турнира. Напрскали су га сузавцем, док је био у друштву супруге, а када су му родитељи остале деце скочили у заштиту, хулигани су их „извукли“ напоље, где их је чекало „појачање“ од још једне веће групе навијаче наоружаних ножевима и бакљама. Дошло је од туче…

Један члан експедиције из Београда је задобио убодне ране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Свему томе претходио је још један инцидент. За време утакмице у сали хотела, група дечака, учесника турнира, скандирала је „Убиј Србина“.

Родитељ детета из ФК Звездара М.М, који је свему томе сведочио, наводи за Курир да та два инцидента немају никакве везе један с другим.

„Разлика је у томе што први инцидент није био организован, а други јесте“, почиње наш саговорник и појашњава:

„То скандирање се догодило на утакмици београдске Школе фудбала ‘Ника Т6’. Скандирала су деца из Сплита, 2015. годиште, а њихов тренер је био коректан и одмах их је умирио“.

Неколико сати касније дошло је до хаоса у хотелу и испред њега.

„Очигледно је да су нас напали навијачи Сарајева, тако сам закључио по бордо маскама које су носили. У хотел је упало њих десетак са циљем да испровоцирају нашу реакцију. Јесте застава ФК Звездаре велика, али клупски грб је цвет и нема никаквих националистичких обележја, чак ни српских боја“, појашњава М.М. да застава не може ни у ком случају да представља провокацију.

Наводи да је реч о огромном хотелу у коме је смештено свих 400 екипа које учествују на турниру, као и да се у оквиру објекта налази више сала за фудбал. Такође, додаје да на турниру учествују екипе из целог региона.

„Нема обезбеђења. Ја сам организаторима изнео замерке“, наставља М.М. и додаје:

„Да не би било да ширимо мржњу, морам да нагласим да овде, наравно, има много добрих људи. Чим су чули шта се догодило, звали су ме из сарајевске Школе фудбала ‘Бамбиноси’ да понуде било какву врсту помоћи. Све ћу вам рећи ако кажем да због пропуста у организацији на турниру не учествује ниједан тим из Сарајева. Звало је и много пријатеља муслиманске вероисповести и нуде помоћ. Власник хотела у коме смо ми смештени (прим.аут. поједини родитељи нису у истом хотелу са децом), понудио је повређеном човеку бесплатан боравак. Заиста је много примера доброте овде“.

Враћајући се на напад хулигана, саговорник Курира каже:

„У хотел су ушетали најнормалније и, као што већ рекох, нападом на човека са заставом желели су да изазову рекацију осталих, што се и догодило. Када смо изашли из хотела, ту је било још људи са фантомкама, сузавцем и ножевима“.

М.М. додаје да су деца благовремено склоњена на сигурно када је инцидент почео.

„Нисмо се уплашили и нисмо били затворени, како сам видео да су неки медији пренели. Озбиљно смо показали зубе, нису ни они прошли јефтино. Нисмо им представљали топовско месо. Нису успели да нас уплаше. Одбранили смо заставу“, каже наш саговорник и закључује:

„Надам се да ћемо се кући вратити са пехаром“.

Извор: Курир.рс