Србија

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Српски градови на удару страховитих поплава, има несталих

Због обилне кише и изливања река ванредна ситуација је проглашена и у Пријепољу, Брусу, Тутину, Сјеници и Новом Пазару.

Одлуком Градског штаба за ванредне ситуације, на територији Новог Пазара проглашена је ванредна ситуација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Штаб апелује на грађане да избегавају кретање и задржавање у близини река и других водотокова, као и да не прелазе преко импровизованих мостова. Обавештавају се ученици средњих школа на територији Новог Пазара, који живе у угроженим подручјима, да се ослобађају обавезе доласка на наставу у току друге смене.

– Због обилних кишних падавина ситуација у нашем граду је алармантна, у појединим деловима града дошло је до изливања реке Рашке, Јошанице и Трнавице из речних корита – наводи се у саопштењу надлежних.

Градски штаб за ванредне ситуације и Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова су у сталној координацији. Расположива механизација је на терену и бројне екипе чине све да помогну у заштити од елементарне непогоде.

Ангажовано је додатно људство и механизација, у циљу спречавања плављења подручја, заштите становништва и њихове имовине.

Две особе које су упале у реку Трнавицу се воде као нестале и за њима се и даље трага, док је једно лице након интервенције спасилаца збринуто, и доброг је општег здравственог стања.

Извор: Srbija Danas