Србија

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Српски градови на удару страховитих поплава, има несталих

Због обилне кише и изливања река ванредна ситуација је проглашена и у Пријепољу, Брусу, Тутину, Сјеници и Новом Пазару.

Одлуком Градског штаба за ванредне ситуације, на територији Новог Пазара проглашена је ванредна ситуација.

Штаб апелује на грађане да избегавају кретање и задржавање у близини река и других водотокова, као и да не прелазе преко импровизованих мостова. Обавештавају се ученици средњих школа на територији Новог Пазара, који живе у угроженим подручјима, да се ослобађају обавезе доласка на наставу у току друге смене.

– Због обилних кишних падавина ситуација у нашем граду је алармантна, у појединим деловима града дошло је до изливања реке Рашке, Јошанице и Трнавице из речних корита – наводи се у саопштењу надлежних.

Градски штаб за ванредне ситуације и Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова су у сталној координацији. Расположива механизација је на терену и бројне екипе чине све да помогну у заштити од елементарне непогоде.

Ангажовано је додатно људство и механизација, у циљу спречавања плављења подручја, заштите становништва и њихове имовине.

Две особе које су упале у реку Трнавицу се воде као нестале и за њима се и даље трага, док је једно лице након интервенције спасилаца збринуто, и доброг је општег здравственог стања.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031