Србија

ПРОГНОЗА! Облачно, суво и топло до 16 степени! Ево када нам стиже промена времена!

Временска прогноза за четвртак, 5. јануар.

Време у Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Србији ујутру местимично магла и ниска облачност, која ће се у низијама, по котлинама и долинама река понегде задржавати и пре подне.

У току дана мало до умерено облачно и суво, уз периоде сунчаног времена, а слаба краткотрајна киша биће могућа само на североистоку Србије после подне и увече.

Најнижа температура од -2 до 5, а највиша од 6 по котлинама на југу и југоистоку до 16 степени на западу Србије, саопштио је РХМЗ.

Ветар ће бити слаб до умерен, јужни, у другом делу дана у скретању на западни и северозападни, у Војводини и источној Србији у краткотрајном појачању.

Време у Београду

У Београду ујутру у појединим деловима града магла или ниска облачност, пре подне и средином дана сунчани периоди, а после подне ново умерено наоблачење без падавина.

Ветар слаб до умерен, јужни, у другом делу дана у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од 0 до 5, а највиша око 14 степени.

Прогноза за наредних седам дана

У Србији до краја седмице, 8. јануара, стабилно, суво и натпросечно топло време – ујутро у низијама, по котлинама и долинама река магла и ниска облачност, која ће се понегде задржавати и пре подне.

У току дана дужи периоди сунчаног времена уз повремену умерену облачност.

Појачање јужног и југоисточног ветра очекује се у недељу после подне и увече, нарочито на планинама и у кошавском подручју.

Максималне температуре од 9 до 16, само ће по појединим котлинама, а у недељу и у Тимочкој Крајини бити хладније.

Почетком наредне седмице јаче наоблачење с кишом, на планинама са снегом.

У понедељак ће дувати јака и олујна кошава, док ће у уторак ветар бити у скретању на умерен и јак, северозападни. Температура у паду.

У среду и четвртак, 11. и 12. јануара, престанак падавина уз делимично разведравање.

 

 

 

 

 

 

Извор: Sputnikportal.rs