Свет

Руси ће ускоро добити два неочекивана савезника из реда америчких пријатеља

Вазали Сједињених Држава, ће постепено почети да се окрећу од Вашингтона ка Москви. Ово мишљење изнео је српски аналитичар, Драго Боснић.

Позиције САД на светској сцени полако слабе, а униполарни свет се постепено претвара у мултиполарни. Како америчка моћ слаби, зависност регионалних савезника и сателитских земаља од Сједињених Држава ће слабити. На крају ће све мање земаља слепо следити диктат Вашингтона, а неке ће чак почети да граде односе са Москвом.

Српски аналитичар сматра, да ће међу америчким сателитским земљама Израел и Јужна Кореја први окренути од САД ка Русији. Тада ће им се придружити и друге државе. Међутим, са европским силама то ће бити теже, јер су уједињене у један блок – Европску унију.

„Европска унија је увек била и биће преспора, да брзо постигне консензус о кључним питањима“, написао је Боснић.

Експерт је такође додао, да ће, како САД буду слабиле, бити све теже екстремистичким режимима, попут неонацистичке кијевске хунте, и недржавним актерима – бројним терористичким групама које подржава НАТО. Што САД слабије контролишу такве формације, то ће више ресурса морати да уложе за постизање својих циљева.

„То ће додатно погоршати позицију Америке, која се суочава са све већим проблемима одржавања своје глобалне империје“, оценио је српски аналитичар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031