Русија

РУСИ ПОВЛАЧЕ АВИОНЕ СА ЕНГЕЛСА? Опасно угрожена безбедност ТУПОЉЕВА

Британски обавештајци извештавају да је Руска Федерација после удара на војни аеродром у Енгелсу раширила позиције своје стратешке авијације

Ово се наводи у новом извештају британске обавештајне службе коју је на Твитеру објавило Министарство одбране Велике Британије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руси и даље могу да користе своје бомбардере за напад на Украјину, али њихово пресељење је додало додатни терет одржавања.

Британски обавештајци подсећају да су 5. и 26. децембра 2022. године извршени удари на базу руске стратешке авијације у Енгелсу, у којима је неколико летелица оштећено. Русија је на инциденте највероватније одговорила општим растурањем далекометних авиона, посебно на аеродромима удаљеним од Украјине.

Алексиј Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине, саопштио је да је Руска Федерација преместила тешке бомбардере Ту-95МС и средње бомбардере Ту-22М3 на руски Далеки исток.

„Авијација дугог домета ће и даље моћи да лансира крстареће ракете из ваздуха у Украјину, пошто је домет овог оружја 5.000 км“, изјавио је Данилов.

Међутим, летови са удаљених аеродрома ће додати додатно оптеретити одржавање и исцрпити ограничени број сати лета доступних на овим авионима.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/страна

Ознаке