Свет

РУСИЈА ЋЕ У ТРИ ЕТАПЕ ДА ОБУЗДА ОВУ ЗЕМЉУ! Нови СУКОБ на помолу?

Русија је у стању да натера Финску да зажали због својих планова, да се придружи Северноатлантском савезу, спровођењем посебних стратешких мера.

До овог закључка, дошао је виши истраживач на руској Академији војних наука, војни аналитичар Владимир Прохватилов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је подсетио, да је Финска упркос добрим односима са Русијом у прошлости, напустила неутралност, одлучивши да се придружи западном војном блоку НАТО-а. У овом тренутку, Хелсинки се држи антируске спољнополитичке позиције, која угрожава безбедност Русије.

Русија је, сматра експерт, у стању да компетентно одговори на такав потез, као и да у три етапе „обузда“ Финску, која стреми ка НАТО. Руско руководство може да спроведе ефикасну стратегију, која ће спречити разне антируске провокације из Хелсинкија.

Прохватилов је напоменуо, да Оружане снаге Русије треба да спроведу три узастопна показна корака, који би били упозорење Хелсинкију и НАТО-у. Пре свега, војне вежбе треба да се одрже у близини граница Финске уз имитацију нуклеарног удара. Као други корак – припремити сет акција у случају офанзиве руске војске „у условима радиоактивне контаминације подручја“.

„Такође, око 20 моћних ветротурбина може бити постављено на граници са Финском. Када буду питали „зашта је то?”, онда ћемо им ми објаснити, да то носи радиоактивни пепео у њиховом правцу. Такве мере ће натерати на размишљање обичне грађане, озбиљне политичаре и војску“, објаснио је стручњак.

Такве мере ће, према замисли Прохватилова, показати Западу решеност Русије да спроводи тешке одлуке, и упозорити Финску на неприхватљивост разних војних провокација, након уласка у Северноатлантски савез.

 

 

Извор: Wебтрибуне