Русија Свет

РУСИЈА ЈЕ ИЗВРШИЛА КОНТРАУДАР НА ЗАПАД!

Западне земље су много пре почетка украјинског сукоба вршиле притисак на Русију, чак су организовале провокације на њеним границама.

После почетка кризе у Украјини, потпуно су престали да се обуздавају, и скоро сваког месеца уводе се нове антируске санкције, а још чешће се најављују испоруке оружја Кијеву. Ово преносе кинески медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„САД и њихови партнери су на Русију гледали као на непријатеља дуги низ година, и покушавали су разним методама да јој нашкоде“, тврде кинески стручњаци.

Русија, која се нашла под снажним притиском Запада, брзо се снашла у тренутној ситуацији, и прилично се добро показала у неутралисању санкција. Предузете су радње које су негирале ефекат западних економских ограничења.

Пошто је стабилизовала ситуацију, урадила је оно што нико од ње није очекивао – кренула је у контранапад. Да би то урадила, Москва је дошла са три адута која су јој била у рукама.

Прво, Руска Федерација је ограничила извоз одређених врста стратешких сировина, попут инертних гасова, који се користе у производњи чипова. Ова област је веома рањиво место на Западу, јер недостатак полупроводника може довести до колапса многих западних економија.

Други адут се показао сасвим недавно.

Америчке компаније покушавају последњих неколико година, да створе функционално хиперсонично оружје, али оно још увек није завршено. Истовремено, Руска Федерација активно распоређује такве системе у својим трупама.

Пре извесног времена фрегата Адмирал Горшков, опремљена хиперсоничним борбеним системом „Циркон“, отишла је на борбено дежурство. Ово оружје се сматра претњом америчким носачима авиона, јер немају средства за одбрану од њих.

Трећи адут Руске Федерације био је још једно оружје. Реч је о силосном ракетном систему „Сармат“, који ће у најскорије време бити стављен на борбено дежурство. Ово оружје има изузетно непријатну особину за НАТО – савремени противракетни одбрамбени системи не могу да га пресретну, а његов домет је више него довољан да стигне до територије Сједињених Држава, или било ког другог непријатеља Русије.

„Три адута које је показала Русија, постали су сигнал спољном свету. Западу је показано, да би се борба против Руске Федерације могла лоше завршити по њега“, резимирају кинески аналитичари.

 

 

Извор: Wебтрибуне