Русија

РУСИЈА СЕ СПРЕМА НА ОВО! Заменик генералног секретара НАТО-а УПОЗОРАВА!

Заменик генералног секретара НАТО-а Мирчеа Џоана, рекао је данас да се Русија спрема за продужени рат.

Он је навео да би стога Алијанса морала да се припреми да „на дуге стазе“ подржи Украјину онолико дуго колико је потребно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На седници Војног комитета начелника одбране са војним руководством Алијансе, Џоана је рекао да земље НАТО морају више да улажу у одбрану, појачају индустријску производњу и искористе нове технологије како би се припремиле за будуће ратове, преноси Ројтерс.

„Нема назнаке да су се циљеви руског председника Владимира Путина променили. Година пред нама ће бити тешка и морамо да подржавамо Украјину колико год буде потребно“, рекао је Џоана, који тврди да је Русија мобилисала више од 200.000 додатних војника.

Начелник генералштаба војске САД Марк Мили, састао се данас са главним војним официром Украјине, генералом Валеријем Залужнијем, на непознатој локацији у југоисточној Пољској, у близини украјинске границе.

Очекује се да ће Залужнијеву забринутост пренети другим војним учесницима на састанку.

Милијев састанак са Залужнијем је брзо договорен када је јуче постало јасно да неће моћи лично да присуствује седницама НАТО-а. Очекује се да ће сутра присуствовати путем видео конференције.

Милијев портпарол, пуковник Дејв Батлер, рекао је да Мили планира да шефовима НАТО опише „тактичке и оперативне услове на бојном пољу у Украјини и које су војне потребе за то“.

 

Извор: Б92