Русија

„РУСКА ВОЈСКА ЈЕ ‘ОДУВАНА’ КОД ЗАПОРОЖЈА“

Украјина је саопштила да је руска војска покушала да је превари тенковима на надувавање, али да су се тенкови пробушили и издували, па је руски трик пропао.

– Руска војска је „одувана“ код Запорожја. Док наши савезници координирају испоруку тенкова Украјини, окупатори су појачали и присуство тенкова у Запорожју. Међутим, слободарски ваздух овог козачког региона очигледно није погодан за гумене тенкове окупатора, па су они издувани, не испунивши своју главну мисију – саопштили су Украјинци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И Украјина је раније користила лажно оружје у рату. Користила је дрвене ракетне бацаче како би Русију натерала да бескорисно троши муницију. Они су служили као мамац за дронове, а према извештајима из августа, Руси су на њих испалили ракете са крстарица у Црном мору, подсећа Бизнис Инсајдер.

Постављање резервоара и возила на надувавање заиста није ништа ново. То је тактика коју су Американци користили и у Другом светском рату да преваре и обману Немце. Руси су често користили ову тактику током Хладног рата.

Међутим, у доба модерне технологије и дронова, вештачке тенкове и возила је много лакше уочити него у прошлости, када технологија није била толико напредна.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs