Свет

САД ПРИЗНАЛЕ ПОРАЗ! Важна ствар десила се у односу Русије и Америке

Фото: Јутјуб

САД су се осрамотиле пред Русијом због сопствених санкција. Такве закључке изнели су кинески аналитичари.

Након почетка украјинске кризе, западне земље, на челу са САД, увеле су неколико пакета санкција против Руске Федерације како би уништиле њену економију. Под западна ограничења потпала су не само страна средства Руске Федерације, већ и испоруке нафте и гаса.

Према речима стручњака за Соху, пре извесног времена, у оквиру економске конфронтације Вашингтона и Москве, десио се важан догађај, а цео свет је био сведок срамоте америчке стране.

У току економске борбе са Руском Федерацијом, амерички политичари су увели забрану испоруке сирове нафте. Представници Беле куће представили су ову одлуку, као важан корак који је осмишљен да се Москва лиши прихода од извоза енергената.

Прошле недеље је постало познато, да су Сједињене Државе нагло повећале увоз нафтних деривата из Индије у последњих неколико месеци. Паралелно са овим, појавиле су се информације да су индијске компаније повећале куповину руске нафте за 33 пута. Утврђено је да се та нафта обрађује, и шаље у САД у великим количинама.

„Сједињене Државе су рекле да договори са Индијом не крше санкције, јер куповина производа од прерађене руске нафте из трећих земаља, не подлеже ограничењима“, откривају кинески стручњаци.

У Кини је констатовано, да Сједињене Државе користе ову правну рупу, да би заобишле сопствене санкције. Ова ситуација је нечувена. Вашингтон позива своје партнере да се стриктно придржавају антируских ограничења, док им купују руску нафту иза леђа. У ствари, ова ситуација је постала потврда геополитичке срамоте Сједињених Држава, које не би могле ни неколико месеци да живе без руских енергената.

„САД су прећутно признале немогућност истинске изолације Русије од светске економије, којој тако ревносно теже“, кажу стручњаци из Кине.

 

 

Извор: Wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031