Србија

САДА ЈЕ И ПОТВРЂЕНО: Повлачење признања Косова је дефинитивно

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова, регионалних интеграција и дијаспоре Републике Того Робера Дисеја.

Председник Вучић је изразио задовољство посетом министра Дисеја, као изузетном приликом да буду размотрене могућности за интензивирање сарадње двеју земаља, које везује традиционално и искрено пријатељство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наша земља је посвећена неговању најбољих односа са афричким земљама, заснованих на међусобном поштовању и разумевању“, нагласио је председник Вучић и замолио министра Дисеја да председнику Републике Того пренесе позив да посети нашу земљу.

Председник Вучић је истакао да веома ценимо подршку Републике Того очувању суверенитета и територијалне целовитости Републике Србије у складу са нормама међународног права.

Министар Дисеј је рекао да Того има чврст став по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

Министар спољних послова Републике Того Робер Дисе изјавио је да Србија има безрезервну подршку Републике Того.

„Ми у Тогу признајемо само једну Србију, јединствену. Драго ми је што сте поменули повлачење признања Косова, то повлачење је дефинитивно“, рекао је Дисе.

Он је рекао и да 54 земље Африке чине једну трећину у Уједињеним нацијама, приметивиши да је српска дипломатија у једном тренутку напустила Африку.

„Молим вас, и ви то добро радите, да не напуштате Африку. Ја вам на томе захваљујем“, поручио је Дисе.

Данас је потписан и Споразум о укидању виза за носиоце дипломатских пасоша.

„Желимо јачу сарадњу у више сектора од образовања до економије, да имамо већу трговинску размену. Хтели бисмо да појачамо и сарадњу у области туризма и пољопривреде“, рекао је Дисе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине