Свет

СЕКРЕТАР САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ РУСИЈЕ ОТКРИО ЗАШТО СУ АМЕРИКАНЦИ ИЗНЕНАДА НАПУСТИЛИ АВГАНИСТАН!

Сједињене Државе су повукле своје војне снаге из Авганистана како би се фокусирале на Украјину и прешле на офанзивна антируска дејства, изјавио је секретар Савета безбедности РФ Николај Патрушев.

Према његовим речима, показало се да присуство САД у Авганистану није била борба против тероризма, већ стварање вишемилионских корупционашких шема и вишеструко повећање производње дроге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Изненадни одлазак Американаца из ове земље, како се испоставило, у великој мери је последица фокусирања на Украјину, где је, према њиховим речима, припрема кијевског марионетског режима за офанзивне антируске акције текла добро, истакао је Патрушев.

Како је приметио секретар Савета безбедности, то потврђује и изјава америчког државног секретара Ентонија Блинкена да Вашингтон не би могао да издвоји толико новца Украјини да америчка војска није напустила Авганистан.

„Поред тога, део опреме извезене са авганистанског тла пребачен је у Европу, углавном у Пољску, омогућавајући Европљанима да изврше милитаризацију режима у Кијеву, рекао је он.

Патрушев је такође подсетио да су Сједињене Државе створиле терористичке организације попут Ал-Каиде или ИСИС да би оствариле своје циљеве.

„Организујући демонстративну ликвидацију вођа терориста, попут Осаме бин Ладена, обучено је и наоружано стотину нових, додао је он.

 

 

Извор: Wебтрибуне