Православље

СЕКС СКАНДАЛ У ВАТИКАНУ! Да ли је могуће да је свештеник ово радио?

Ватикан истражује наводе о „секс-журки“ у британској катедрали у Њукаслу која се наводно догодила током локдауна за време пандемије ковида 19, пренео је Гардијан.

У склопу истраге о околностима под којима је Роберт Бирн поднео оставку на место бискупа Хексама и Њукасла, Римокатоличка црква испитује тврдње да је један од његових свештеника позвао вернике на приватну журку у своје одаје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Више људи се, како пише Гардијан, наводно жалило да их је отац Мајкл Мекој, ђакон катедрале у Њукаслу, звао на окупљања када она нису била дозвољена због локдауна.

Неименовани извор је рекао за Сандеј тајмс да су поднете бројне жалбе у оквиру информација о секс-журки која се одиграла у свештениковим одајама у склопу катедрале.

Мекој (57) се убио 2021. године, четири дана након што је сазнао да је предмет устраге полиције Нортамбрије, која ради на заштити деце и одраслих од сексуалног злостављања.

Мекоја је поставио Бирн 2019. године.

Иако нема наговештаја да је Бирн присуствовао секс-забави, он је поднео оставку на место бискупа у децембру, рекавши да су верници „постали претерани терет“.

У писму свештенству, он је рекао да га је његова „разборитост навела да схвати да се сада осец́а неспособним да настави да служи епархији на начин који би желео“.

 

 

Извор: Нова