Русија

ШОК! Енергетска криза у Европи, даће Русији неочекиваног савезника из редова НАТО

Фото: Јутјуб

Енергетска криза у Европи, даће Русији неочекиваног савезника из редова НАТО земаља. Ово пишу кинеска издања.

2023. године европске државе ће се суочити са тешком енергетском кризом, која ће имати значајан утицај на економију ЕУ, и животни стандард Европљана. У таквим условима неке чланице ЕУ могу радикално да промене своју политику, а прва на реду је Мађарска.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мађарске власти су више пута напоменуле, да су за њих главни интереси Мађара. Стога је Будимпешта јавно изјавила, да није заинтересована за напуштање економских веза са Руском Федерацијом.

Међутим, Мађарска може ићи и даље од само партнерства са Русијом. Поента овде није само у томе, да Руска Федерација може Мађарима да обезбеди енергенте, који ће их довести до економског просперитета, већ постоје и историјски фактори.

„Већина Мађара не доживљава Сједињене Државе као стратешког партнера за своју земљу. Мађари једноставно не воле Америку, због које је њихова земља 1920. године потписивањем „Тријанонског уговора“ изгубила 72% територије. Они верују да су Американци издајници“, наводе кинеска издања.

Истовремено, у Мађарској се према Русији односе с поштовањем, а скоро сваки трећи Мађар Москву мирно назива стратешким партнером Будимпеште. Под таквим условима, неће бити изненађујуће ако 2023. године мађарске власти одлуче, да се повуку из проблематичне ЕУ и НАТО, где услове намећу САД, и постану савезник Руске Федерације.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке