Србија

ШОК ОДЛУКА ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА!

Фото: Јутјуб

Зоран Марјановић осуђен је првостепеном пресудом на 40 година затвора због тешког убиства супруге Јелене Марјановић, певачице „Гранда“. Пресуда је донесена у јулу прошле године, а Зоран Марјановић није уложио жалбу на њу.

Марјановић има право да сам уложи жалбу на пресуду и чека одлуку Апелационог суда, али је то урадио само његов тим адвоката.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У пресуди, написаној на 698 страна, се наводи да је Зоран Јелену убио на свиреп и подмукао начин у априлу 2016. године.

Судија Јелена Шкулић прочитала је тог 22. јула у судници Вишег суда у Београду образложење пресуде и навела да није био у питању савршен злочин.

– Суд стоји при чврстом уверењу и са свим чињеничним доказима да је Зоран Марјановић крив и осуђујемо га на 40 година. Несумњиво је да је Зоран Марјановић на свиреп и подмукао начин убио своју супругу певачицу Јелену Марјановић, при чему је био свестан свог злочина – рекла је она у детаљном образложењу пресуде, а такође, она је навела и да је убица имао јаке емоције према жртви.

У опширној пресуди судско веће је детаљно анализирало све изведене доказе током поступка који је трајао четири године.

– Да је у тренутку напада на Јелену Марјановић било било кога другог у близини, несумњиво је да би она викала и дозивала помоћ, те би самим тим била примећена, како од стране сурпуга, оптуженог Зорана Марјановића, који би могао да је чује и помогне јој у тренутку животне угрожености – наводи се у пресуди.

Марјановић је своју судбину ставио у руке адвокатима, иако је оштро протестовао због овакве одлуке судског већа у Вишем суду у Београду.

Блато

У образложењу пресуде којом је Марјановић осуђен на 40 година затвора због убиства жене, наводи се да је он имао довољно времена да се реши трагова злочина. Као један од кључних доказа наводе се његове опране патике, али и црна јакна, која никада није пронађена!

Како се наводи, на сликама које су медији снимили у ноћи потраге за Јеленом види се Зоран у блатњавим патикама, које су, када их је сутрадан полиција одузела, биле чисте.

– Патике оптуженог на дан Јелениног убиства поседују знатну количину блата и прашине, нарочито у пределу ђона с бочних страна и нарочито у пределу ђона са задњих страна, а што није стање ових патика сутрадан, када их је полиција одузела – наводи се у пресуди у коју је Курир имао увид.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/sd.rs

Ознаке