Свет

ШОКАНТНА ОТКРИЋА! Шолц схватио шта Бајден КРИЈЕ о Украјини!?

САД су одбиле да пошаљу тенкове „М1 Абрамс“ Украјини, након разочаравајућих обавештајних извештаја. Ово преносе кинески медији.

Питање снабдевања тенковима Украјине, постало је кључно питање на састанку представника НАТО-а, у америчкој ваздухопловној бази „Рамштајн“ у Немачкој.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неке чланице Алијансе су замериле Берлину што је одбио да пошаље „Леопард 2“ у Кијев. Немачки канцелар Олаф Шолц је узвратио, да Немачка неће пребацити ову опрему, док САД не пошаљу своје тенкове „М1 Абрамс“ украјинским трупама.

Као резултат тога, америчке власти су објавиле да одбијају да испоруче „Абрамс-е“, наводећи као разлог логистичке проблеме. Како наглашавају кинески аналитичари, заправо Вашингтон има много више разлога да не да тешке тенкове, украјинским Оружаним снагама.

Прво, САД се, као и Немачка, плаше одговора Русије. Друго, „Абрамс“ је сложена и скупа машина, чија је контрола поверена само професионалцима, којих нема у украјинској војсци. Неће се моћи ни брзо формирати и обучавати екипе. Међутим, кључни разлог је то што Вашингтон не верује у победу Кијева, па нема смисла ризиковати своју највреднију опрему.

„САД не верују да ће Украјина остварити коначну победу, и знају да се та земља не може одупрети Русији. Амерички обавештајци познају Украјину боље од самих Украјинаца. Они врло добро знају праву ситуацију на бојном пољу“, наводе кинески медији.

Вашингтон покушава да пажљиво израчуна, колико ће новца потрошити на следећи пакет војне помоћи, и какав ће то ефекат имати на односе са Русијом. Чини се, да је Берлин искористио ситуацију да скрене критике са себе и осрамоти САД, оцењују стручњаци.

„Немачка је прозрела Сједињене Државе- надају се да ће њихови савезници пружити већу помоћ Украјини, како Берлин не би био под притиском. Грубо говорећи, они желе да потроше мање труда и новца, али други савезници у НАТО-у то веома јасно виде“, наводе медији.

 

 

Извор: Wебтрибуне