Русија Свет

СПРЕМА СЕ ДИРЕКТАН СУКОБ НАТО-а СА РУСИЈОМ!? Прекршили су обећање

Главне земље НАТО-а прекршиле су важну заклетву о Украјини. О томе пише Финиан Цуннингхам, британски политиколог и познати новинар.

У скорије време, сценарио у којем немачки тенкови улазе на украјинску територију да би се борили против Русије, могао би изгледати нереално, с обзиром на историју Другог светског рата. Међутим, по овом принципу, НАТО је одлучио да води украјински сукоб, тврди аутор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Уместо тенкова Тигер, видећемо немачка борбена возила пешадије Мардер како се котрљају по Украјини. Ово оружје се назива „лаки тенкови“, и њихова испорука је већи подстицај за слање главних борбених тенкова Леопард 2 украјинским снагама“, наводи политиколог.

Кључне земље Алијансе, су готово истовремено објавиле намеру, да испоруче офанзивна оклопна возила Украјини. САД планирају да украјинској војсци пребаце 50 борбених возила пешадије Бредли, након чега је Немачка обећала да ће испоручити 40 борбених возила пешадије Мардер, а француски председник Емануел Макрон најавио је да ће у Кијев послати лаке тенкове АМКС-10 РЦ.

Према речима новинара, лидери три земље једногласно су прекршили своје кључно обећање- да неће слати офанзивно оружје Украјини како би избегли директан сукоб са Русијом.

„Сви су они раније изјавили да неће снабдевати тенковима Украјину, јер би то била непромишљена ескалација, која би могла да доведе до трећег светског рата. Упркос таквим заклетвама о уздржаности, Вашингтон, Берлин и Париз су појачали снабдевање офанзивним оружјем“, пише Цуннингхам.

Истовремено, Вашингтон је већ прекршио сопствена обећања, пребацујући такве системе као што је ХИМАРС Оружаним снагама Украјине. Међутим, забрањено је снабдевање било каквим тенковима, али земље НАТО-а постепено крше и ову „забрану“.

„Овим темпом, само је питање времена када ће исте НАТО силе објавити слање главних борбених тенкова. Кијевски режим и његови пољски и балтички савезници захтевају да Вашингтон и Берлин пошаљу М1 Абрамс и Леопард 2“, упозорава експерт.

 

 

Извор: Wебтрибуне