Србија

СРПСКИ ДОБРОВОЉАЦ ИЗ УКРАЈИНЕ ПОСЛАО ПОРУКУ СВИМА! Ево шта је имао да поручи

Западне земље користе Украјину за рат не само против Русије, већ и против целог православља, рекао је за руске медије добровољац из Србије, који се налази на борбеној обуци у редовима батаљона Судоплатов у Запорошкој области.

„Русија је мајка свих Словена и православља, и, наравно, то је братска словенска земља и народ… Дефинитивно, као што се одвија сукоб НАТО-а и Русије, истовремено се води и борба између Запада и православља, где је и правац културе један од фронтова. Дакле, постоји агресија на православље и руску културу“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима српског добровољца, руске присталице које разумеју шта се данас дешава у Украјини, треба да се активно одупру западној пропаганди.

Један од бораца батаљона „Судоплатов“, рекао је, да је долазак истомишљеника из друге земље подигао морал међу борцима. „Ово (учешће српских добровољаца) веома подиже морал. Став момака се одмах мења. Види се подршка не само наше браће са руске земље, већ и оних грађана који нису равнодушни према ономе што се дешава, виде да им је потребна помоћ.“

Према речима добровољца, координација са српским борцима на припремама иде добро, однос према њима је исти као и према свима осталима.

„Постоје неке потешкоће са вербалном комуникацијом, али ово већ иде набоље. Још пар тренинга и то ће бити пуноправна борбена јединица“, рекао је добровољац.

 

Извор: Wебтрибуне