Србија

СТЕЖЕ СЕ ОБРУЧ ОКО УБИЦЕ? Откривени трагови убиства Иване са Звездаре

Поједини трагови који су остали у изнајмљеном стану Иване К. (27) на Звездари у Београду, у којем је пронађена мртва 24. децембра, требало би да полицијске инспекторе доведу до њеног убице.

Обдукција је утврдила да је девојка угушена дављењем, па је против засад непознате особе покренута истрага због убиства. На идентификацији и откривању починиоца свакодневно се ради, пишу Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви ДНК трагови, који су пронађени у њеном стану, упоређују се са ДНК појединих особа које су биле у њеној околини, али и са базом ДНК података у полицији. Такође се провером базних станица мобилних телефона покушава утврдити ко је тада био у простору зграде у којој је живела. Претпоставља се да је она убијена два дана пре него што је пронађена, јер се два дана родитељима и браћи није јављала на телефон.

Такође, полиција проверава и све њене контакте и комуникације, пошто се вештачи и њен телефон да се види да ли неке поруке или можда позиви могу да укажу на могућег убицу.

Ивана К. је студирала у Београду и пошто се није јављала на телефон, њена породица се забринула. Позвали су рођаке, који су отишли до стана, али је био закључан и нико није отварао врата. Тада су успели да кроз прозор виде како лежи на кревету. Након тога је врло брзо стигла власница стана, као и полиција, па су ушли унутра и затекли мртву девојку. На први поглед уочљивих повреда није имала, али је обдукциони налаз казао да је угушена. Према неким незваничним информацијама, које се појављују у јавности, наводно је угушена јастуком или неким платном.

Прве сумње су да ју је убио неко кога је она познавала и пустила у стан. Никакве преметачине у нереда у стану није било, а није нађен ни кључ од стана у вратима. То указује да је убица закључао врата и побегао са кључем.

Камере траже починиоца

Комшиница је полицији испричала да се те вечери из њеног стана чула бука, као да се свађала са неким. Полиција је узела и снимке са свих околних надзорних камера, да се види ко је тог дана улазио и излазио из зграде и да ли му се види лице.

Ивана К. је сахрањена 27. децембра на гробљу у Ловћенцу.

 

 

 

Извор: Курир