Србија

СТИЖЕ СНЕГ: Почетком недеље и до 18 степени, а онда следи ШОК!

ДИРЕКТОР РХМЗ проф. др Југослав Николић објавио је рано упозорење на велику количину падавина које се очекује од 16. до 22. јануара.

Облачност са Јадрана условиће у току седмице велику количину падавина, пре свега на подручју БиХ и Црне Горе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Највише кише у Црној Гори ће пасти у уторак и среду, када се очекује од 100 – 150 л/м2, локално и више. Ова зона са обилном кишом својом периферијом захватиће западне делове Косова и Метохије, као и југозападну Србију (јужно од линије Прибој – Пријепоље – Сјеница – Нови Пазар према граници са Црном Гором) и на том подручју условити преко 40 л/м2, за 24 сата – рекао је професор Николић.

Он је такође додао да је додатна неповољност та што падавине у Црној Гори неће престати све до недеље (22. 01.), што ће представљати додатни притисак на водотоке који долазе са тог подручја.

– У првом делу седмице (16 – 19. 01.), услед прилива топлијег ваздуха са Медитерана, у већини предела ће падати киша, док се снег очекује само на највећим висинама изнад 1500 – 1600 м. Са падом температуре, у петак и наредног викенда (20 – 22. 01.) киша ће прећи у снег у већини крајева, а снежни покривач ће се прво формирати у југозападној, западној и северозападној Србији – додао је он.

– Ситуација је у даљем праћењу и на дневном нивоу ћемо издавати најновија метеоролошка упозорења на количину падавина, а крајем седмице и на појаву снега – пише у објави професора Николића.

Извор: Телеграф