Русија Свет

СТРАХ ОД ИЗНЕНАДНОГ НАПАДА! Русија и Белорусија почеле војне вежбе НА ГРАНИЦИ СА ОВОМ ДРЖАВОМ

У Дњепру, после напада на блок, све је мање наде за десетине несталих Руска и белоруска војска почеле су заједничке војне вежбе на територији Белорусије. Минск тврди да су ваздушне вежбе „одбрамбене природе“.

Русија и Белорусија почеле су заједничке војне вежбе које ће трајати до 1. фебруара. Сви белоруски војни аеродроми биће коришћени за заједничке вежбе авијације, саопштило је Министарство одбране Белорусије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјина стално упозорава на могућност напада из Белорусије, председник Володимир Зеленски је прошле недеље рекао да морају бити у приправности и на украјинско-белоруској граници. Русија је започела инвазију на Украјину у фебруару прошле године са територије Белорусије.

Белорусија, међутим, тврди да су вежбе „одбрамбене природе“ и да њене снаге неће улазити у рат. Павел Муравејко, заменик државног секретара у Савету безбедности Белорусије, рекао је да ситуација на јужној граници „није баш мирна” и да Украјина „изазива” Белорусију.

Од почетка рата у Украјини, Минск и Москва су више пута одржавали заједничке војне вежбе.

Број жртава суботњег руског напада на стамбену зграду у граду Дњепру на истоку Украјине попео се на 30, а десетине људи се и даље воде као нестале, рекао је украјински председник Зеленски у недељу увече.

 

Извор: Курир