Свет

ШВЕДСКА У ОЗБИЉНОМ ПРОБЛЕМУ: Премијер државе је на МЕТИ , сада је све јасно свима ПРИЗНАО ЈЕ!

Премијер Шведске Улф Кристерсон се нашао под паљбом критике опозиције и дела јавности пошто се испоставило да је за свог саветника запослио Петра Магнуса Нилсена, који је раније прекршио закон тиме што је илегално ловио јегуље.

Кристерсон је признао да је знао да је Нилсен прекршио закон када га је запослио прошлог октобра, преноси Би-Би-Си.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Понашање саветника је било глупо, али то не значи да господин Нилсон није био одговарајуће особа за тај посао – изјавио је премијер Шведске.

Опозициона Социјалдемократија позвала је Нилсена да поднесе оставку на функцију саветника. Портпарол Социјалдемократије за питања правосудја Ардалан Шекараби је изјавио за шведску телевизију СТВ да је неприхватљиво да саветник премијера лаже полицију, с обзиром на „проблеме са озбиљним злочином у Шведској“.

Социјалдемократе ће тражити више информација о запошљавању Нилсена и безбедносној провери коју је прошао, а комисија ће наредних месеци анализирати овај случај.

Лов на јегуље без дозволе је у Шведској забрањен, а Нилсен је ухваћен на делу 2021. године када је постављао замке за ову заштићену врсту животиња. Преко Фејсбука се извинио јавности за своје „недолично понашање“.

 

 

Извор: Srbija Danas