Регион

ТУГА ДО НЕБА: Девојчицу (10) заболео зуб и глава, примили је у болницу па преминула!

Десетогодишња штићеница Јавне установе “Дом породице” у Зеници преминула је у недељу у Универзитетском клиничком центру Сарајево.

Наиме, девојчица се жалила најпре на бол зуба и главе, није имала температуру изнад 38 степени, а медицинско особље установе укључило јој је неопходну терапију и пружило адекватну негу. Рађена јој је анализа крви, која је била уредна, а за то време девојчица се играла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стање се погоршало

У званичним отпусном писму болнице, сазнаје Аваз, управо се наводи како је установљено да је девојчица лечена од стране надлежног особља установе.

Међутим, стање се искомпликовало у ноћи са суботе на недељу, када се, уз пратњу медицинске сестре и васпитача, јавила у Хитну службу КБ Зеница одакле је упућена за болницу.

Премештена у Сарајево

Након прегледа у болници, хоспитализована је на одељење Оториноларингологије, а због погоршања стања премештена је у Клинику за дечије болести КЦУ Сарајево, преноси Српскаинфо.

Упркос надљудским напорима лекара, девојчица је преминула.

Лекарским претрагама утврђено је како се ради о менингитису, који је захватио подручје ока и главе због чега несрећној девојчици није било спаса.

Извор: Српскаинфо