Свет

ТУЖНА ВЕСТ: Преминуо познати млади глумац (ФОТО)

Фото: pixabay.com

Комичар Мајкл Лерер преминуо је после дугогодишње борбе са амиотрофичном латералном склерозом (АЛС) која му је дијагностикована 2017. Имао је само 44 године.

Умро је у уторак у Портланду, Орегон и то уз асиситенцију доктора преноси Пеопле. У америчкој држави Орегон постоји Закон о достојанственој смрти који дозвољава пацијентима са терминалним болестима да окончају своје животе лековима под надзором свог медицинског тима од 1997. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мајкл је умро достојанствено под својим условима – рекла је његова партнерка и неговатељица Колет Монтегју, додајући да је то “била најтежа одлука коју је икада донео”.

Пријатељ Сет Вајтберг недавно је посетио Лерера у Портланду и рекао за Сан Тајмс: “Његово расположење је било добро. Мислим да се заиста помирио са одлуком коју је донео.”

Вест о смрти је објављена и на његовој Инстаграм страници уз дирљив опроштај.

– Путуј с Богом дивљи и луди човече. Увек ћемо те волети и хвала ти за све што си дао овом свету. – стоји у објави.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Michael Lehrer (@michael_lehrer_als)

У последњим годинама свог живота Лерер је наставио да наступа и био је редован на подкасту комедије уживо “Убиј Тонија”, који су му такође одали почаст након смрти.

“​​Знали смо да се ближи и долази, али још увек смо неми. Какав човек. Он је заиста живео да би вас све насмејао. Будите мирни.”, стоји на Инстаграм страници подкаста.

За собом је оставио ожалошћену партнерку и сина Колина.

Извор: Srbija Danas