Свет

У ОБРУЧУ СУ, СТЕЖУ ИХ СА СВИХ СТРАНА! Град уведен у ОПЕРАТИВНО ОКРУЖЕЊЕ!

Фото: Јутјуб

Руске јединице су Артемовск (украјински Бахмут) довеле у оперативно окружење, рекао је на Првом каналу Игор Кимаковски, саветник вршиоца дужности шефа ДНР

Он је рекао да је Соледар већ био под готово потпуном контролом здружених руских снага, али је дошло до „озбиљног ватреног контакта“. Припремљена операција је овде довела до успеха: град је окољем, непријатељ тамо није могао да испоручи муницију и помери трупе, тврди Кимаковски.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Приближно иста ситуација се развија у Артемовску. Град је такође сада у оперативном окружењу, формирају се наше озбиљне песнице са обе стране које покривају град. Око Артемовска, наша артиљерија такође ради веома чврсто. Ово нас испуњава озбиљним оптимизмом“, рекао је Кимаковски.

Раније ове недеље, шеф Вагнер групе Јевгениј Пригожин рекао је да су руске јединице преузеле контролу над целом територијом Соледара. У центру града се формирао „казан“ у коме се воде борбе.

Руско министарство одбране је у међувремену саопштило да су ваздушно-десантне јединице блокирале Соледар са северног и јужног дела, а јуришни одреди воде борбу у самом граду. Према речима вршиоца дужности шефа ДНР Дениса Пушилина, након тога су се могућности за заузимање Артемовска вишеструко побољшале.

Соледар је од стратешког значаја за Кијев, пошто се налази у центру одбрамбене линије Артемовск – Северск. Овде је украјинска војска подигла моћна одбрамбена утврђења. Заузимање Соледара би пресекло директан пут снабдевања између Артемовска и Северска, као и отворило заузимање Артемовска са севера.

 

 

 

Извор: Информер