Русија

У ТОКУ ТРКА ЗА СВРГАВАЊЕ ПУТИНА? „Ова три имена ће ПОВУЋИ ОКИДАЧ“

Фото: Јутјуб

Руски званичници већ планирају да смене Владимира Путина са места лидера једанаест месеци након што је он отпочео инвазију на Украјину, тврди бивши лојалиста.

Игор Стрелков, бивши пуковник ФСБ-а који је био кључан за Путинову анексију Крима, такође тврди да је масовна мобилизација 500.000 руских мушкараца једини начин да Путин победи украјинске снаге, преноси Метро.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада већ острашћени Путинов критичар је, говорећи на видео снимку, рекао: „Почела је борба за политички Олимп између група које окружују Путина. Битка за његово смењивање бесни до те мере да чак и ми то можемо приметити“.

Стрелков је навео три имена, која по његовом мишљењу представљају кључне фигуре које „круже око Путина“.

Борба на врху се фокусира на Путиновог побуњеника Јевгенија Пригожина и лојалне снаге у министарству одбране око слабљења министра одбране Сергеја Шојгуа, каже Стрелков.

Николај Патрушев, бивши шеф ФСБ-а, је још једно име које ће вероватно „повући окидач“ на Путина у покушају да спасе елитни владајући круг, рекао је Стрелков, а преноси Метро.

Његов син, министар пољопривреде Дмитриј Патрушев, такође је још једна фигура која кружи ако Путин изгуби рат или му се здравље драстично погорша.

Говорећи о Пригожину, који је некада био Путинов кувар, Стрелков је рекао: „Његова последња појављивања у медијима јасно су показала да се сада не поставља само као ратни командант, већ и као јавна и политичка личност…“

„Пригожин се противи групацији којој је Шојгу или на челу или којој припада“, рекао је Стрелков.

„Већ су почели да се боре. Било је то као „феудална“ битка. Војна криза је довела до кризе моћи. Заузврат, криза моћи ће продубити војну кризу. И наставиће да иде низ спиралу, осим ако се не предузму хитне мере“, рекао је он.

Стрелков је рекао да би могло доћи до другог или чак трећег таласа мобилизације да се покуша победити у рату у Украјини.

Телеграм канал Генерал СВР тврди да је Путин одобрио планове да ове године позове два милиона на мобилизацију.

Први који ће бити позвани биће мушкарци који су задужили своје бивше супруге због плаћања алиментације, тврди се.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Метро

Ознаке