Свет

Ударна вест! ШОЛЦ ШАЉЕ „ЛЕОПАРД“ У УКРАЈИНУ

НЕМАЧКИ канцелар Олаф Шолц одлучио је да пошаље тенкове „Леопард 2“ Украјини и дозволи и другим земљама попут Пољске да то учине, јавља немачки Шпигел.

Реч је о моделу „леопард 2А6“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол Стејт департмента САД Нед Прајс изјавио је јуче да претпоставља да се од Немачке ускоро могу очекивати новости у вези с испоруком тенкова Украјини.

– Мој утисак након прегледа наслова у медијима је такав да, вероватно, у наредним сатима или данима можемо да чујемо више од немачких савезника – рекао је Прајс новинарима.

КОЛИКО БИ НЕМЦИ МОГЛИ ДА ПОШАЉУ ЛЕПОАРДА

Немачка одбрамбена група Рајнметал (Rheinmetall рхмг.де) би могла да испоручи 139 тенкова Леопард у Украјину, ако је потребно, саопштио је портпарол Компаније за медија Групу РНД.

Немачка је под интензивним притиском из Украјине и неких НАТО-ових савезника, попут Пољске, како би омогућили да се Кијеву доставе немачки тенкови Леопард 2 за своју одбрану од руске инвазије.

Произвођач Рајнметал могао би да испоручи 29 тенка Леопард 2А4 до априла / маја и још 22 истог модела око 2023. или почетком 2024. године, цитиран је портпарол.

Такође би могло да испоручи 88 старије верзије тенка Леопард 1, без давања временског оквира за њихову потенцијалну испоруку.

 

Извор: Танјуг