Свет Србија

УДАРНО! ТЕЖАК УДАРАЦ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: Девет земаља повукло признање КиМ

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је тешке изазове по питању Косова и Метохије и набројао земље које су повукле признање тзв. Косова.

Он је додао да су пред нама тешки изазови по питању КиМ, и да смо једва сачували мир и стабилност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Никога нисмо провоцирали, осим ако неко не сматра да је провокација то што поштујемо наш Устав и чувамо грађане. Ниједан инцидент нисмо направили, ниједан погрешан потез. Ми не можемо да се супротставимо великим силама, мали смо, велика је Немачка, Америка и Европа… Ми смо мали, али данас како стоје ствари у свету, чак 106 земаља не признаје Косово. Свега 84 недвосмислено признају, три земље нисте начисто. Девет је повукло: Сомалија, Буркина Фасо, Габон, Есватини, Либија, Гвинеја, Антигва и Барбуда, Света Луција, Малдиви – казао је Вучић.

Додао је и да чекамо десету земљу која ће повући признање тзв. Косова. Вучић је истакао да иако су му многи желели омчу, али „неће моћи да му је ставе“.

– Што се тиче Косова и Метохије, ми не бежимо од свих споразума које смо потписали. А Албанци беже од свих шест, и ниједан не могу да поштују. Свако нек ради свој посао. Они уцене и претње, а ми да чувамо слободу и независност, и своју Србију. Неће бити лако, сеириће многи у земљи и иностранству. Али мене самог малог нису успели да сломе, а како ће многе јунаке у овој земљи. Нека ја будем први бедем, а онда нек ударе на јунаке – казао је он.

Извор: Новости