Свет

УКРАЈИНА ПОНУДИЛА БЕЛОРУСИЈИ ДА ЗАКЉУЧЕ ПАКТ! Ево о чему је реч

Украјинска страна нуди Белорусији да закључи пакт о ненападању. О томе је председник Белорусије Александар Лукашенко говорио на скупу о друштвено-политичкој ситуацији и стању криминала у земљи, преноси БелТА.

Према речима Лукашенка, Запад и даље не одустаје од својих планова за Белорусију. Он је напоменуо да се у Украјини обучавају екстремисти и милитанти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не знам зашто је то потребно Украјинцима. С једне стране, траже да се ни под којим условима не боримо са Украјином, како се наше трупе не би тамо кретале. Предлаже се закључивање пакта о ненападању. А са друге стране, они припремају ову експлозивну смешу и наоружавају их“, рекао је шеф земље.

Лукашенко је 23. јануара рекао да ситуација око Белорусије данас није лака. Говоримо и о војно-политичкој и о економској ситуацији. Истог дана шеф републике је први пут одобрио одлуку о заштити државне границе у ваздушном простору.

Државна телевизија Белорусија 1 известила је у уторак, 24. јануара, да украјински граничари редовно праве провокације на граници са Белорусијом. Наводно су више пута отимали и оштетили белоруске граничне прелазе.

 

 

Извор: Wебтрибуне