Свет

УКРАЈИНЦИ СЕ ПРЕДАЛИ, ПРЕШЛИ НА РУСКУ СТРАНУ!

У региону Запорожја два официра елитних специјалних снага украјинске војске прешла су на страну руских трупа, написао је Володимир Рогов на Телеграм каналу, председник покрета „Ми смо са Русијом“, члан Главног савета регионалне администрације.

„Још пре почетка наше офанзиве, неколико десетина војника Оружаних снага Украјине прешло је на руску страну. Данас су два официра елитних специјалних снага следили њихов пример“, написао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Званичник је у петак рекао да су у запорошком правцу учестали случајеви преласка припадника украјинских јединица територијалне одбране на страну Русије. Према његовим речима, овај процес се интензивирао пре око месец дана.

Рогов је раније у недељу рекао да су офанзивне операције руске војске у овом региону концентрисане у области градова Орехов и Гуљајпоље. Пре неки дан је такође известио да су Оружане снаге прешле у офанзиву и успеле да преузму четири насеља под оперативну контролу. Како је саопштило Министарство одбране, село Лобковое је ослобођено, а јединице Источног војног округа заузеле су повољније положаје.

Запорошка област је постала руски регион након референдума, на којем је 93,11 одсто изашлих гласало за придруживање. Исте одлуке донете су у Херсонској области, Доњецкој и Луганској народној републици. Председник Владимир Путин је 30. септембра прошле године потписао споразуме са шефовима ових региона о пријему нових територија у састав земље.

Сада је под контролом Русије 75 одсто Запорошке области. Украјинске трупе држе регионални центар – град Запорожје.

 

 

Извор: Wебтрибуне