Регион

УПРАВО САОПШТЕНО ДА ЈЕ ПРЕМИНУЛА НАША ВОДИТЕЉКА

Већ с 20 година је на Радио Загребу као новинарка, уредница и водитељка, а потом прелази на Телевизију Загреб.

Умрла је Силвија Лукс, једно од најпрепознатљивијих телевизијских лица протеклих деценија, јавља Хрватско новинарско друштво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У својој дугогодишњој каријери била је новинарка, уредница, водитељка, а обављала је и разне челне дужности у медијима, првенствено на телевизији. Припада категорији телевизијских радника за које се с правом може рећи да су били доајени новинарства.

Силвија Лукс рођена је 1944. у Сремској Митровици, а класичну гимназију завршила је у Загребу, преноси Јутарњи лист.

Од ране младости занима је јавни наступ те је као студенткиња учествовала на такмичењу у говорништву у Београду на којем је и победила. Дипломирала је на Правном факултету Загребачког универзитета (1973.), а наставила је школовање у Паризу где је на Сорбони текла и диплому постдипломских студија.

У међувремену, цело време се бави и новинарством у којем је активна још од средње школе. Већ с 20 година је на Радио Загребу као новинарка, уредница и водитељка, а потом прелази на Телевизију Загреб.

Седамдесетих година је дописница из Анголе, потом као ауторка учествује у креирању културних, политичких и документарних емисија попут Екран на екрану, Култура срц, Моја земља и др.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс