Регион

Ужас! НАЂЕНО ЈОШ ЈЕДНО ТЕЛО ПОРЕД МРТВОГ СРБИНА!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

На планини Пирин, недалеко од врха Вихрен, нађено тело бугарског туристе Пламена Христова (68).

Србин Д. Г. (55), пореклом из Трстеника, пронађен је мртав у Бугарској под још неразјашњеним околностима уочи Нове године. Како сазнају медији он је планинар који је настрадао у Бугарској.

Такође, његово тело је нађено поред тела бугарског туристе Пламена Христова (68), на планини Пирин, недалеко од врха Вихрен. У Планинарском клубу „Љуктен“ из Трстеника, чији је Д. Г. био дугогодишњи члан занемели су од вести.

„Нисмо могли да верујемо шта смо чули, Д. Г. је био са нама од малих ногу, сјајан човек, планинар, ултрамаратонац, пропутовао је свет. Немамо више информација осим вести да се догодила трагедија… Пирин је планина чији је Вихрен највиши врх, то је практично стена“, каже за Новости председник Планинарског клуба „Љуктен“ из Трстеника.

Временски услови на Пирину знају да буду веома неповољни када дува јак ветар. Д. Г. је живео ван Трстенка у задње време, водио је успшену фирму. Био је страствени планинар и ултрамаратонац, а посебно се бавио планинским трчањем. Саговорници “Новости” описују га као изузетног човека и пријатеља, спортисту. Његова породица живи у Аустрији. Према незваничним сазањима, породица је обавештена о догађају и кренули су пут Србије.

У Бугарској медији о трагедији извештавају већ данима. Нестанак Пламена Христова пријављен је 26. децембра. Спасиоци су тешко приступачном терену данима покушавали да приђу да би 2. јануара дефинитивно било објављено да су пронађена два тела, а међу њима је једно лице идентификовано као Христов. Не искључује се могућност да је Трстеничанин у ствари страдао тако што је несебично хтео да помогне турсти у невољи, али истрага је у току.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: МОНДО/Новости

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031