Србија

ВОЈСКА, БИА И МУП ПРАТЕ СИТУАЦИЈУ У СРБИЈИ! СТИГЛО ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ

„Сви подаци од значаја за Републику Србију чувају се у Државним дата центрима у Београду и Крагујевцу по највишим техничким и безбедносним стандардима“

Поводом учесталих претњи на друштвеним мрежа по питању информационе безбедности и објава да су компромитовани поверљиви документи Владе Републике Србије и хаковани различити државни сајтови, Министарство информисања и телекомуникација обавестило је грађане да су сви подаци јавне управе заштићени, те да ни један поверљив документ Владе није откривен.

– Сви подаци од значаја за Републику Србију чувају се у Државним дата центрима у Београду и Крагујевцу по највишим техничким и безбедносним стандардима. Такође, стручне службе Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информационе агенције, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, као и Војске Србије координисано раде и прате све активности. Узнемирујуће објаве које се појављују на друштвеним мрежама имају за циљ да заплаше грађане и представљају елемент специјалног рата који се води против наше земље – саопштено је из Министарства информисања и телекомуникација, на чијем челу се налази Михајло Јовановић.

Додају и то да министарство позива све запослене у јавној управи да наставе да се придржавају мера информационе безбедности и свих безбедносних препорука руковања са непровереним и сумњивим имејл порукама и интернет сајтовима.

 

 

Извор: Srbija Danas

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031