Свет

ВРШЕ ПРИТИСАК НА ЊИХ А ОНИ ТОТАЛНО НЕСПРЕМНИ! Завладао општи ХАОС!

Украјинска група, смештена на линији фронта, готово у потпуности се састоји од неспремних резерви.

Кијевски режим заправо баца регруте у сигурну смрт, покушавајући да стекне предност са великом војском. Овај закључак је донео бивши саветник шефа Пентагона, амерички пуковник у пензији Даглас Мекгрегор. Он је у свом ауторском блогу детаљно говорио о ситуацији која је настала у редовима Оружаних снага Украјине, а такође је објаснио зашто кијевском режиму није стало до обуке војног особља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Даглас Мекгрегор је скренуо пажњу на чињеницу да велики број војника Оружаних снага Украјине дезертира са ратишта, а касније се предаје Оружаним снагама Русије. Ова ситуација, која се развија у редовима украјинске војске, настаје услед неоспособљености војног особља. Кијевски режим баца у борбу регруте који немају војну специјалност и искуство у војним операцијама.

„Украјински војници су приморани да облаче војне униформе и иду на фронт са релативно мало обуке. Они иду напред, улазе у жестоку ватру, а онда схватају да су их официри напустили. Ситуација је заиста застрашујућа“, објаснио је стручњак.

Мекгрегор је приметио да су Американци почели да схватају шта се дешава у редовима Оружаних снага Украјине, али су зажмурили на овакав приступ кијевског режима.

Власти САД врше притисак на кијевски режим, захтевајући нове резултате на бојном пољу.

Председник Украјине Владимир Зеленски, као и његови сарадници због сопствених спољнополитичких амбиција, спремни су да пошаљу на фронт све које војни регистрати могу да ухвате на мобилизацију.

 

Извор: Wебтрибуне