Свет

ВРШЕ ПРИТИСАК НА ЊИХ А ОНИ ТОТАЛНО НЕСПРЕМНИ! Завладао општи ХАОС!

Украјинска група, смештена на линији фронта, готово у потпуности се састоји од неспремних резерви.

Кијевски режим заправо баца регруте у сигурну смрт, покушавајући да стекне предност са великом војском. Овај закључак је донео бивши саветник шефа Пентагона, амерички пуковник у пензији Даглас Мекгрегор. Он је у свом ауторском блогу детаљно говорио о ситуацији која је настала у редовима Оружаних снага Украјине, а такође је објаснио зашто кијевском режиму није стало до обуке војног особља.

Даглас Мекгрегор је скренуо пажњу на чињеницу да велики број војника Оружаних снага Украјине дезертира са ратишта, а касније се предаје Оружаним снагама Русије. Ова ситуација, која се развија у редовима украјинске војске, настаје услед неоспособљености војног особља. Кијевски режим баца у борбу регруте који немају војну специјалност и искуство у војним операцијама.

„Украјински војници су приморани да облаче војне униформе и иду на фронт са релативно мало обуке. Они иду напред, улазе у жестоку ватру, а онда схватају да су их официри напустили. Ситуација је заиста застрашујућа“, објаснио је стручњак.

Мекгрегор је приметио да су Американци почели да схватају шта се дешава у редовима Оружаних снага Украјине, али су зажмурили на овакав приступ кијевског режима.

Власти САД врше притисак на кијевски режим, захтевајући нове резултате на бојном пољу.

Председник Украјине Владимир Зеленски, као и његови сарадници због сопствених спољнополитичких амбиција, спремни су да пошаљу на фронт све које војни регистрати могу да ухвате на мобилизацију.

 

Извор: Wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031