Свет

ЗАМАЛО ДА ДОЂЕ ДО КАТАСТРОФЕ! У последњи час спречен СУДАР АВИОНА НА ПИСТИ! (ВИДЕО)

Федерална управа за ваздухопловство истражује позив на међународном аеродрому ЈФК (Џон Ф. Кенеди) у петак увече у којем су се два авиона умало сударила на писти.

Инцидент се догодио између авиона Делта Ерлајнса који је летео за Доминиканску Републику и лета Американ Ерлајнса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Око 20.45, док је авион Делта убрзавао низ писту за полетање, изгледало је да га је авион Американ Ерлајнса изненадио прешавши писту испред.

У саопштењу ФАА је наведено да су „контролори летења приметили још један авион како прелази писту испред одлазећег млазног авиона“.

„Делта 1943 отказује одобрење за полетање!“, два пута је најавио контролор летења.

Лет Делта је реаговао успоравањем и на крају се зауставио. Два авиона су наводно прошла на само 304 метара један од другог.

Путник на лету Делте рекао је за НБЦ Њуз да је у авиону владала паника.

„Осетио сам адреналин и у авиону је била потпуна тишина – а онда је уследило олакшање када се авион зауставио“, рекао је Брајан Хили.

Национални одбор за безбедност саобраћаја (НТСБ) саопштио је у недељу да такође истражује „упад на писту“.

На лету Делта Ерлајнса било је 145 путника и шест чланова особља. После инцидента лет је одложен за суботу ујутро, а Делта је обезбедила смештај путника током чекања.

Делта је саопштила да сарађује са властима у истрази.

„Безбедност наших путника и посаде је увек Делтин приоритет број један“, наводи се у саопштењу. „Извињавамо се нашим клијентима због непријатности и кашњења њихових путовања“.

 

 

Извор: Нова