Свет

ЗАПАД ИПАК УВЕО САНКЦИЈЕ! Економија је сада УГРОЖЕНА , eво ко је на УДАРУ!

САД су данас у координацији са Великом Британијом и ЕУ увеле санкције Фондацији сарадње Корпуса гарде исламске револуције и високо позиционираним иранским званичницима и тако повећале притисак на Техеран због насилног гушења демонстрација у земљи, преноси Ројтерс.

Ове санкције су усмерене против „кључног економског ослонца Корпуса гарде исламске револуције (ИРГЦ) који финансира бруталну репресију режима,“ наводи се у саопштењу Министарства финансија САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Санкције су усмерене и против високо позиционираних иранских безбедносних званичника који су учествовали у гушењу протеста у Ирану на свим нивоима, додаје се у саопштењу.

Министарство финансија САД сматра да је Фондација сарадње Корпуса гарде исламске револуције одиграла „кључну улогу у гушењу иранских протеста, уз драстично кршење људских права.“

Међу санкционисанима су и петорица чланова управног одбора Фондације, заменик министра за обавештајне службе и безбедност Насер Рашеди и четворица високо рангираних војних заповедника ИРГЦ.

САД и партнерске земље ће увек реаговати када се Техеран буде ослањао на насиље, лажне судске процесе, погубљења демонстраната и утискивање грађана Ирана, закључио је подсекретар обавештајне службе за тероризам и финансије Министарства финансија САД Брајан Нелсон.

Велика Британија је данас такође проширила листу санкционисаних особа и фирми повезаних с режимом у Техерану због „бруталне репресије“ над иранским народом.

Европска унија је данас увела нови пакет санкција Ирану због „бруталне и несразмерне употребе силе“ против демонстраната.

 

Извор: Блиц