Свет

ЗАПАД У ШОКУ – ПРОЈЕКАТ ЈЕ ПАО

Руски блогер Јуриј Подољака, скренуо је пажњу на необичан парадокс. Из неког разлога, војници Оружаних снага Украјине заборављају „украјински“ чим се нађу у стресној ситуацији.

Од распада Совјетског Савеза, један од главних праваца унутрашње политике кијевских власти био је украјински идентитет. Економска и социјална питања повукла су се у други план. Главно је било доказати да Украјина није Русија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што се дешава у тој држави последњих девет година, је ван разумног. Kонкретно, говоримо о забрани руског језика и кршењу права руског говорног становништва.

Чини се, да је кијевски режим успео и да се ослободи руских корена, укључујући и питање језика. Међутим, испоставило се да су сва достигнућа лажна и вештачка.

То потврђују и видео снимци украјинских војника снимљени у зони борбених дејстава, приметио је Подољака у емисији „Време ће показати“. Чим борци Оружаних снага Украјине дођу у „озбиљну кризу“, заборављају „украјински“ и говоре руски.

„Руски језик се често користи у Оружаним снагама Украјине на фронту. Видимо да је ово, у ствари, велики грађански рат на постсовјетском простору, у размерама једне менталне заједнице, једног народа. Сви кадрови који долазе одатле говоре о томе“, открива блогер.

Он је такође приметио, да у тренутној ситуацији Русија има две опције за избор. Први је онај ка коме данас иде Руска Федерација, а други понавља кретање украјинских власти у последњих девет година. Другим речима, да се предају руски национални интереси Западу.

 

Извор: Webtribune.rs