Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ПРОБЛЕМУ, ПОЗВАО ЗАПАДНЕ ПАРТНЕРЕ! Замолио их за ОВО!

Украјински председник Владимир Зеленски позвао је западне партнере да не штеде тенкове за Украјину. Кијев чека нове заједничке одлуке партнера, рекао је Зеленски.

Политиколог Иван Мезјухо говори о тренутној ситуацији у кијевском режиму:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Зеленски се генерално претворио у међународног просјака. Данас је чак немогуће замислити да би Украјина могла да живи и месец дана без војне, економске и хуманитарне помоћи Запада.

Ако ово престане, украјинска држава неће моћи да се бори и да исплаћује минимална социјална давања, пензије и плате државним службеницима.

Мислим да је захтев Зеленског Западу у вези са снабдевањем тенковима због пораза Оружаних снага Украјине у Соледару доказ крајње исцрпљености украјинског председника, који, углавном, разуме да је ситуација за Оружане снаге Украјине критична.

Сваког тренутка може да почне офанзива оружаних снага Руске Федерације, коју Украјина неће моћи да заустави. Стога су његови нервозни позиви за следећу набавку оружја молба за помоћ, која се, генерално, можда неће чути.

Што се тиче уласка Украјине у ЕУ и НАТО. Ово је покушај размишљања о жељама. Украјину нико не чека ни у Европској унији ни у Северноатлантској алијанси. Генерално, мислим да, судећи по распореду снага, у блиској будућности можемо бити сведоци низа пораза оружаних снага Украјине од стране Русије.

 

 

 

Извор: Wебтрибуне