Издвајамо Православље

ЗНАК ОД БОГА НА БАДЊЕ ВЕЧЕ? На ведром небу се указао БЉЕСАК

Многи православни верници у Русији су овај феномен протумачили као поруку Свевишњег

Становници Краснодарске области у Русији од почетка прошле године године нису могли да виде ни једну звезду на ноћном небу, а онда је небо засијало тачно пре годину дана на Бадње вече.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У најсунчанијем региону Русије неколико недеља је владало лоше време, али су се облаци изненада разишли ноћ уочи православног Божића. То је омогућило астрофизичарима да детаљно сагледају небеско тело које је громогласно тада пробило атмосферу.

Око седам сати увече камере су забележиле снажан бљесак, а многи становници су застали да погледају редак феномен у различитим деловима овог руског региона.

– Карактеристичан траг и звук први су забележили посматрачи 6. јануара у 18:48 у области Анапе – рекао је за Комсомолскају правду шеф Центра за астрономију и космонаутику Руског географског друштва Александар Иванов

Многи православни верници су то видели као знак од Бога, подсећајући да је према Светом писму управо Витлејемска звезда довела три мудраца до места где је рођен Исус Христ.

– Никада нисам видео тако џиновски метеор – рекао је један од очевидаца.

Небеско тело је пролетело за неколико секунди, али је захваљујући бројним снимцима, пре свега са камера у колима, јако добро документовано.

Golf 6 1.4 TSI

Научници су, како се наводи, 90 одсто сигурни да је у питању комета, али њено порекло тек треба да се утврди.

Golf 6 1.4 TSI

Извор: kp.ru/ iz.ru / Reportaža