Србија

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ ПОМОЋ ОД ЧЕДЕ? Јовановић откио детаље шок позива из Тиране

Он тврди за себе да је у политици ледоломац јер од почетка говори истину када је реч о косовском проблему. Не заварава, како каже, ни себе ни јавност, а због тога је давно зарадио титулу издајника. Можда и први.

Тог 17. фебруара 2008. године када је једнострано проглашена независност Косова био је активан у политици. Учествовао је и на ванредној седници Скупштине Србије која је одржана дан након једностраног проглашења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је дуго без државне функције, тврди да осећа одговорност и да размишља како да помогне земљи у деликатном и тешком политичком тренутку. Мада наводи да су нам, истањени потенцијали, а да је још тањи лед на којем стојимо.

Гост „Усијања“ је Чедомир Јовановић, лидер ЛДП. Открио је да је прилагодио своје обавезе да би гледао посебну седницу Народне скупштине, али и да му није жао што више није део ње.

– Ја сам очекивао све ово што данас живим. Мислим да нисам погрешио када сам размишљајући о Србији, њу видео баш онакву каква је данас. Нисам срећан због тога. Уверен сам да смо неке одлуке могли и морали да донесемо раније. Лед је под нама све тањи, а потенцијала је све мање. Када сам видео да је посебна седница Народне скупштине заказана, тада сам померио све своје обавезе и одлучио да је гледам. То није било бачено време, али је улило врсту немира у мене. После те седнице прихватио сам позив разних медија, а један од њих је из Тиране. Због тога ме сада зову људи из Приштине и Албаније – започео је Јовановић.

Открио је и због чега га зову.

– Кажу да помогнем… Питали су ме да ли сам свестан да ја једини говорим те ствари на такав начин. На њих је највише утиска оставио мој став да ми, пре свега, морамо да разговарамо једни са други јер сви овде живимо, да смо упућени једни на друге и да од нас зависи да ли ћемо тај живот провести у рововима или ћемо ипак бити генерација која има мисију да одлучи судбину овог народа.

Јовановић је потом рекао да је једна од најбољих солуција лични разговор председника Александра Вучића са Аљбином Куртијем.

– Мислим да би требало да седну и разговарају Вучић и Курти. Познајем и једног и другог. И добре и лоше стране политике коју воде. Знам када ту политику воде, а да то није њихов лични избор. Требало би да разговарају без посредника – рекао је Јовановић.

Недуго затим, Јовановић је рекао да нема шансе да ће председник Александар Вучић, али ни било који одговорни политичар, потписати споразум Косова са УН.

– Онај ко очекује од Вучића да ће потписати споразум у којем стоји да ће Косово добити столицу у УН, тај се вара! И не само од Вучића, већ не знам ни за једног одговорног политичара у Србији који би то урадио. То не зависи од воље појединаца, ми као друштво прво морамо о нечему да разговарамо. Нисмо одговорили на једно фундаментално питање, а то је шта се десило на Косову и где смо погрешили – рекао је Јовановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

 

Ознаке