Свет

БАЈДЕН ЋЕ ПОСЛАТИ СИГНАЛ ПУТИНУ ЗА НЕКОЛИКО ДАНА!

Бајденов говор у Варшави биће за председника Руске Федерације. Ово је известио индијски телевизијски канал ЦНН-Невс18 на енглеском језику.

Председник Сједињених Држава планира да посети Пољску од 20. до 22. фебруара. Тамо ће одржати билатерални састанак са пољским председником Анџејем Дудом, а сутрадан ће се састати са лидерима букурештанске деветке, у којој су Бугарска, Чешка, Естонија, Мађарска, Летонија, Литванија, Пољска, Румунија и Словачка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пишу новинари ЦНН-Неwс, лако је предвидети шта ће рећи амерички председник.

„Бајден ће у свом говору захвалити НАТО-у и одати почаст украјинским снагама за њихову „храброст“ у спречавању такозване руске инвазије“, предвиђа индијски новински канал.

Према експертима из Индије, главна тема Бајденовог говора биће усредсређена на то како су Сједињене Државе „окупиле свет да подржи народ Украјине док брани своју слободу и демократију“.

Међутим, према новинарима ЦНН-Невс18, амерички председник ће, обраћајући се савезницима из Варшаве, заправо „слати поруке“ руском лидеру Владимиру Путину.

Вероватно на овај начин Џо Бајден сигнализира Москви да САД не намеравају да престану да подржавају Украјину и да ће наставити да улажу напоре за ескалацију сукоба.

 

 

Извор: Интермагазин