Свет

БОРИС ЏОНСОН ИЗАЗВАО ПАНИКУ: Ако се ОВО деси Велика Британија је угрожена!

Борис Џонсон, некадашњи премијер Велике Британије је упозорио на сценарио који може да задеси земљу уколико Украјина изгуби рат.

Бивши премијер Велике Британије Борис Џонсон упозорио је да би безбедност Британије могла бити угрожена ако Украјина изгуби рат са Русијом. У интервјуу за Скај њуз, уочи прве годишњице рата, Џонсон је рекао да Велика Британија треба да пробије лед и постане прва земља која ће испоручити борбене авионе Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Украјина жели Ф-16. Немамо их, али имамо тајфуне. Мислим да Британија треба да пробије лед и пошаље Јурофајтер тајфуне у Кијев. Ако Русија победи, Путин би могао да угрози балтичке државе и безбедност Велике Британије би била угрожена. Ово је критичан тренутак за цео свет – рекао је Џонсон.

Бивши британски премијер прокоментарисао је и ситуацију са Кином и навео да би Пекинг направио „историјску грешку“ ако би снабдевао Москву оружјем. Он је додао да је веома забринут због јучерашњег састанка кинеског дипломате Ванг Јиа и Владимира Путина.

Џонсон је у интервјуу Путина назвао гангстером и рекао да би касније могао да прети другим земљама.

– Улози су веома високи. Он би могао да угрози све делове бивше совјетске империје које жели да застраши. Ово је апсолутно критичан тренутак за цео свет – рекао је он.

Извор: Srbija Danas