Србија

БРНАБИЋ: Кренули су са пушкама! Шта је изазвлао ово?

У синоћњем издању емисије „Хит твит“ на Пинку, премијерка Србије Ана Брнабић говорила је о претњама упућеним председнику Србије, Александру Вучићу

Брнабић је, говорећи о претњама председнику Србије Александру Вучићу истакла да у овом тренутку не може да нађе одговор на питање ко стоји иза ових напада. Како је додала, на томе раде надлежне службе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово су људи који себе зову патриоте, а на Дан државности су пушком, позивајући се на своју државу, газећи српску заставу кренули на Вучића. Под два, питање је шта је то Вучић учинио или рекао, да изазове овако нешто? Ако причамо о КиМ, једино што је учинио је то да је тему Косова после 10 година вратио на сто. Последње што је говорио на тему Косова у Народној скупштини, било је да неће признати независност и да је чланство у УН наша црвена линија – истакла је Брнабић.

Она је упитала да ли су они због тога изашли на улице.

– И трећа ствар, када говоримо о парламентарним странкама, које су позивале на линч, рекла бих да су то они који су предали све што се имало предати, да би се умилостивили неком другом, као што је на пример, бити председник скупштине УН. Пустили су албанске терористе из затвора да се умилостиве Западу, 2004. погром, ниста нису урадили. Гледали су дивљање над нашим народом, ништа нису урадили. 2008. ништа нису урадили, председник побегао у другу државу. 2010. у потпуности изненадивши све наше партнере урадили су шта су урадили, преко ноћи. И 2010. питање међународном суду правде, и 2011. признали границе. Да је Вучић желео да допусти капитулацију, све што је требао да ради је да се не бави тим питањем и да га остави где су они. Ето, то су те три ствари – рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Srbija Danas