Свет

ДРАМАТИЧНО! МИНИСТАР УМАЛО НАСТРАДАО ТОКОМ ОБИЛАСКА: Стајао је поред ватре а онда је дошло до ЕКСПЛОЗИЈЕ!

Жар изненада експлодирао, бацивши нагоре пламен и жар.

Турски министар здравља Фахретин Коца избегао је повреде након што је жар експлодирао док се грејао поред ватре приликом посете спасилачким екипама у јужној провинцији Хатај, која је тешко погођена разорним земљотресима који су се догодили прошлог понедељка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према писању турских медија, инцидент се догодио у четвртак рано ујутру када је Коца разговарао са лекарима у пољској болници. Окупљени су запалили ватру да би се загрејали, али је жар изненада експлодирао, бацивши нагоре пламен и жар.

Коца и остали који су стајали око ватре на време су реаговали и брзо су скочили на сигурно. Новинар Адем Метан, који је поделио снимак инцидента, рекао је да га је Коцин тим обавестио да је министар неповређен.

Више од 41.000 људи је погинуло, а преко 108.000 је повређено у више турских провинција када су земљотреси јачине 7,6 и 7,7 степени Рихтера погодили земљу 6. фебруара. У суседној Сирији катастрофа је однела више од 5.500 живота. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган описао је трагедију као „катастрофу века“.

 

 

Извор: Мондо