Свет

Хаос у ВРХУ КИЈЕВСКОГ РЕЖИМА, украјински медији пишу о могућем НАСЛЕДНИКУ, ако је ово тачно…

Украјински министар одбране Алексиј Резников ће вероватно бити разрешен министарске функције следеће недеље, известила украјинска новинска агенција „Украјинска правда“, позивајући се на владине и војне изворе

Према изворима, вероватна замена за Резникова би требало да буде Кирило Буданов, шеф украјинске војне обавештајне агенције ХУР.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нисам водио никакве разговоре о својој оставци на ову функцију“, рекао је Резников за Украјинску правду у интервјуу који ће ускоро бити објављен.

Неименовани извор потврдио је Кијев Индепенденту да ће Резников врло вероватно бити смењен у врло блиској будућности. Након разрешења, Резников би могао да буде именован на нову функцију министра правде, јер „нико у председничкој канцеларији нема сумње“ да би Резников требало да остане у влади, наводи се у чланку Украјинске правде.

Према извештају, Денис Малиуска, актуелни министар правде, могао би да буде именован за амбасадора у украјинској дипломатској мисији у Европи. У извештају се не налазе информације о томе ко ће бити на челу украјинске војне обавештајне агенције ако Буданов буде именован за министра одбране.

Резников (56) је био министар одбране од када је именован 4. новембра 2021. године, током целог рата Русије и Украјине. У овом тренутку, Резников игра важну улогу у кампањи и обезбеђивању западне војне помоћи која се показала виталном за отпор Украјине против Русије.

Крајем јануара, Министарство одбране је захватио корупционашки скандал високог профила који је довео до отпуштања неколико највиших званичника. Украјински лист ЗН.УА објавио је 21. јануара да је Министарство одбране набављало велике количине прехрамбених производа за војску по високим ценама.

Национални антикорупцијски биро Украјине тада је отворио истрагу о наводној шеми. Заменик Резникова, Вјачеслав Шаповалов, разрешен је дужности 24. јануара. Резников је 31. јануара рекао да је ревизија војног процеса набавки покренута 29. јуна. Њени први резултати у децембру показали су да постоје проблеми у системима набавке.

Када је први пут објављен чланак на зн.уа, Резников је негирао било какву неправду, рекавши да је онај ко је објавио документацију о набавци починио злочин. Суд је 2. фебруара ухапсио Шаповалова, и одредио му притвор од 60 дана.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/kyivindependent

Ознаке