Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Попаљени метеоаларми, Србија на удару

Фото: Pixabay.com

Пролећне температуре у Србији данас поподне заменила је киша. Метеоролози су данима најављивали да нам стиже драстична промена времена, а пљуса који је данас захватио веће делове земље само је увод у оно што нам следи наредних дана.

Како се наводи у најновијој најави РХМЗ, киша током ноћи прелази у снег.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Киша ће увече прећи у снег, прво у Бачкој и Срему, а током ноћи и у Банату, Београду и западној Србији. На подручју Београда облачно са кишом. Током ноћи прелазак кише у снег – стоји у најави.

РХМЗ је раније данас издао упозорење у којем се наводи да ће у појединим деловима земље бити обилних падавина.

– Сутра (26.02.) већа количина падавина у Подрињу и на југозападу Србије (од 30 до 40 мм за 24 х). У осталим крајевима падавине, које ће бити на граници кише и снега, у току дана ће краткотрајно ослабити, али се увече и у првом делу ноћи поново очекује појачање влажног снега уз стварање снежног покривача висине од 5 до 20 цм, на западу и југозападу локално и више – навели су.

Метеоаларм

Како се истиче на сајту РХМЗ-а, за 26.02, упаљен је метеоаларм за већи део територије Србије.

За Срем, Западну Србију, Југозападну Србију и Косово и Метохију упаљен је наранџасти метеоаларм, а то значи да је време опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузруковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. На сајту РХМЗ-а се наводи да треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова.

За Банат, Бачку, Београд и Југоисточну Србију упаљен је жути метеоаларм.

Извор: Блиц/Srbija Danas