Свет

ХОЛАНЂАНИН КОЈИ ЈЕ ПРЕДВИДЕО ЗЕМЉОТРЕС У ТУРСКОЈ ОПЕТ ОБЈАВИО ЦРНЕ СЛУТЊЕ: Ево који је сад датум КРИТИЧАН И ГДЕ!

Фото: Фејсбук принтскрин

Франк Хугербетс из Харлема у Холандији изазвао је велику пажњу у јавности пошто је велики земљотрес погодио Турску јер је 3. фебруара на Твитеру објавио да ће ову земљу погодити земљотрес јачине 7,5 степени Рихтера.

На друштвеној мрежи он је навео да ће до природне катастрофе доћи у јужно-централном делу Турске код Сирије, Либана и Јордана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хугербетс се поново огласио, овог пута на Фејсбуку, где је написао да може да дође до снажне сеизмичке акивности у наредним данима.

„Највероватније око 8. фебруара, највероватније магнитуде 6. Постоји мала могућност већег сеизмолошког догађаја. Накнадни потреси наставиће се у средишњој Турској и могли би да досегну магнитуду од 5 до 6“, написао је.

Хугербетс је „предвидео“ катастрофу у Турској. Ову земљу погодио је земљотрес јачине 7,8 степени Рихтерове скале. Према последњим информацијама, погинуло је више од 5.000 људи. Навео је да је своје мишљење везано за Турску изнео на основу кретања планета.

У стравичном земљотресу, који је погодио и Сирију, према последњим информацијама, повређено је више од 20.000 људи. У Турској је срушено више од 6.000 објеката. СЗО процењује и да је око 23 милиона људи у Турској и Сирији директно угрожено због земљотреса.

У Турској је проглашена тромесечна ванредна ситуација у 10 градова и региона највише погођених земљотресом.

Извор: Курир