Русија

ИЗ РУСИЈЕ СТИЖУ ЛОШЕ ВЕСТИ! Ако овако буде како они тврде свет је у огромној опасности!

Ако Сједињене Америчке Државе желе да победе Русију, онда Москва има право да се брани свим средствима, укључујући и нуклеарно оружје, рекао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

„Свим силама је очигледно да, ако САД желе да победе Русију, идемо ка сукобу на глобалном нивоу“, навео је Медведев на Телеграму. Он је подсетио да је руски председник Владимир Путин рекао да је „немогуће победити Русију на бојном пољу“ и истакао да је с тим повезана одлука Русије да суспендује учешће у споразуму о стратешком офанзивном наоружању СТАРТ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нека елите САД, које су изгубиле везу са реалношћу, размисле о томе шта су постигле“, нагласио је Медведев и оценио да изјава америчког председника Џоа Бајдена о важности одбране демократије и о томе да Америка неће напасти Русију изгледа непоштено и смешно.

Заменик шефа Савета безбедности је одлуку о суспензији учешћа Русије у СТАРТ-3, коју је Државна дума јуче једногласно усвојила, назвао „зрелом“. Према његовим речима, Москву је на овај корак натерао „рат који су објавиле САД и друге земље НАТО“. Док је амерички естаблишмент хушкао против Русије, снабдевао Украјину оружјем, залагао се за пораз Русије, њено ограничење и уништење, за Вашингтон је стратешка безбедност била „скоро света крава“.

 

Извор: Ало